Plzeňský pohár 2019

Akce, Galerie, iaidó, ZNKR Seitei iai Add comments

Opět po roce jsme se zúčastnili víkendové iaidó akce Plzeňský pohár ( seminář, zkoušky na kjú a taikai jednotlivců a týmů). Jako učitelé a
sudí zkoušek a taikai byli pozváni Pavel Balvín (Šinbukan Praha), Vladimír Hyndrák ( Kokki dódžó České Budějovice), Michal Kolísek (Šinbukan Vyškov)- všichni 5.dan iaidó. Naší skupinu 3.a 4.dan měl na starosti Vláďa. Moc pěknej seminář – dva cca 3 hodinové bloky cvičení iaidó (škola ZNKR Seitei iai). Za mě můžu říci, že jsem se tam dozvěděl x věcí ke svým zkouškám. Shrnul bych mýma očima tak, že tématem výkladu a snažení o zlepšení bylo v naší skupině přeměna našeho cvičení ze cvičení kata na cvičení waza. Kdybych měl vypíchnout několik věci, co jsem si odnesl ze semináře – obecně porozumění slovům pana Harady – nukicuke, kirioroši, očiburi, nótó – každé má vlastní džóhakjú a jak na to. Seme ve všech waza. Porozumění Morotecuki a Sógiri (smysl a ‚rytmus‘ seků pro waza). Použití prstů a zápěstí pro silnější tasení v Kesagiri. Opravy způsobu zvednutí se ze sedu v Ukenagaši a Uširo.

Sobotu večer následovaly zkoušky na kjú a v neděli proběhlo taikai. Vláďa se zúčastnil obou dnů, já a Honza jen semináře v sobotu. Moc pěkná akce, pořadatelsky výborně zvládnutá.

Fotky z taikai a report od Plzeňáků jsou zde: https://www.budo-plzen.cz/2019/plzensky-pohar-2019/

Adam Majchrzak z Polska přijel na seminář a přivezl malého syna, který cvičil ve skupině kjú a absolvoval také taikai.

Briza

Comments are closed.