První cvičení v roce 2018

Akce, iaidó, korjú, Muso šinden rjú, ZNKR Seitei iai Add comments

7.1.2018 v neděli dopoledne jsme se sešli k lehce slavnostnímu prvnímu společnému cvičení v roce 2018.

Před 10.hodinou dopoledne se nás sešlo celkem sedm v tělocvičně Sokola Boršov. Tři iaidisté z Buďějc, ostatní přespolní – Český Krumlov, Chlum u Třeboně, Praha/Hluboká nad Vltavou a Trocnov. Všichni jsou členy Kokki dódžó. Několik dalších členů z rodinných či jiných důvodů nedorazilo.

Převlekli jsme se do iaidógi, umístili jsme kaligrafie a květiny na čestné místo a též vytřeli podlahu. Tím se z tělocvičny, kde na sťěně visí sokolské motto „Tužme se“, stalo naše iaidó dódžó. Společně jsme provedli reihó, rozcvičili se sami. Pro nadcházející hodinové volné cvičení iaidó waza jsme od Vládi obdrželi instrukci, že dnes nemáme při cvičení hodnotit své provedení waza, ale nechat naše myšlení spojit se s mečem a intezivně cvičit.

Každý cvičil waza ze ZNKR Seitei iai nebo Musó šinden rjú, která znal. Po volném cvičení na úplný závěr následovalo enbu, kdy každý z nás před ostatními zacvičil jedno waza dle svého výběru. Tím skončila část cvičení iaidó. Stihlo se ještě pořízení tradičního památečného fota všech účastníků. Popřáli jsme si do roku 2018 vše dobré a během převlíkání probrali účast na nastávajících akcích iaidó v ČR a blízkém okolí. Dódžó jsme opět přeměnili na tělocvičnu, čtvrt hodiny před polednem jsme ji opustili a vydali se domů. Nový cvičební rok byl zahájen.

Za členy Kokki dódžó přeji všem, kdo čte tento text, aby rok 2018 vás provázela osobní spokojenost a drželo se vás pevné zdraví.

Briza

Společná fotka zúčastněných

Comments are closed.