Seminář IAIDO České Budějovice – Dubné

Akce, iaidó, korjú, Muso šinden rjú, ZNKR Seitei iai Add comments

Pokračování Zlínského semináře, který proběhl před pár dny, se dění přesunulo na jih Čech do blízkosti Českých Budějovic do obce Dubné. Seminář se konal 25. a 26. Dubna 2015 pod vedením Vladimíra Hyndráka 5.dan iaido. Celá akce probíhala v komorní atmosféře dvanácti cvičenců a to ze Zlína, Prahy a samozřejmě z Českých Budějovic.

Jelikož většina přítomných navštívila i nedávné cvičení ve Zlíně, kde sensei započal své snažení o zdokonalení našeho iai a velmi dobře si nachystal půdu, mohl v Dubenské tělocvičně bez starosti začít sázet. Vladimír neztrácel čas a vrhnul se do další kapitoly, což bylo tenouchi. Inspirací nám byly historické fotografie pana Nakayama Hakudo a jeho podání tenouchi. Tím bylo navázáno na předchozí kapitoly o správném postoji, držení těla a práci boků. Takže veškerá prováděná cvičení probíhající o tomto víkendu, byla jako nová díky úpravě úchopu. Po ukotvení úchopu, veškeré informace o ki ken tai no ichi v tu ránu do sebe zapadly jako puzzle. Dopolední část byla zaměřena spíše na dílčí na zažití principů a oprášení nedávných informací. Samozřejmě nemohla chybět již tradiční pasáž s bokkuto, při kterým nesmělo chybět kirikaeshi, která se konala na venkovním travnatém hřišti. Odpolední část začala menší přednáškou na téma ,,sacudžinken´´ a ,,kacudžinken´´. Zbytek semináře probíhal cvičením kata seitei iai a na nedělní část přibyla i koryu.

Jak jinak mohu končit toto krátké povídání, než chválou a poděkováním Vláďovi Hyndrákovi a ostatním přítomným. Skvělá akce která mi zase hodně dala. Už teď se těším na další setkání. A kdy? Co třeba Kensei iaido taikai v Praze ( 19.-21.6.2015)? Já myslím že by to šlo 😉

Děkuji, Vašek M.

Comments are closed.