Martin Fritz z Nozomi dojo stříbrný na Mistrovství Evropy v kendó

Akce, kendó Add comments

Ač v Kokki dódžó se kendó věnujeme velmi okrajově, rád bych zmínil skutečnost, že na víkendovém Mistrovství Evropy v kendó v Budapešti se povedlo pro Českou Republiku vybojovat stříbrnou medaili v kategorii mužů. Podařilo se to Martinovi Fritzovi z královohradeckého Nozomi dódžó. Martin dle výsledků vyhrál svojí základní skupinu (porazil Andrauševiče z Černé hory, Nakabajašiho z Francie). Pak ve vyřazovacích bojích zvítězil nad Vukšanovičem ze Srbska, Barnardem z Velké Británie, ve čtvrtfinále porazil Maďara Szegofy, v semifinále Maemota z Belgie (loňský Mistr Evropy) a ve finále až v prodloužení prohrál s francouzským reprezentantem Itó (loni 3.na Mistrovství Evropy).

Martin Fritz při závěreřném vzhlášení medailistů - zdroj FCB Sandomon Praha

Martin Fritz při závěrečném vyhlášení medailistů - zdroj FCB Sandómon Praha

 

Velice gratulujeme k tomuto vybojovanému umístění. Je o to cennější sportovní výsledek, že umístění bylo v kategorii mužů, kde je jen jedna kategorie v jednotlivcích – bez rozdílu technických stupňů, kde startují ti nejlepší kendisté z nejlepších v Evropě. Dle jmen je patrno, že několik z nich má japonské kořeny. Na vysvětlenou by bylo vhodné napsat, že třeba v iaidó nebo džódó jsou též podkategorie dle stupňů závodníků (např. do 6.danu, do 5.danu, do …, bez stupně dan) a každá z nich má svého Mistra Evropy a medailisty).

Zde je odkaz na video z finálového zápasu Fritz (Česká republika) – Itó (Francie):

https://www.youtube.com/watch?v=phe39TzbV1w

Dalším kendistům – juniorům, juniorskému týmu, mužúm i týmu mužů z České republiky se podařilo posbírat vítězství v mnoha zápasech. Ondřej Havelka (kategorie juniorů) a Prokop Šimek (kategorie mužů) získali ocenění o Nejlepšího bojového ducha ve svých kategoriích. Dva z našich juniorských reprezentantů se probojovali ve své kategorii mezi nejlepších 8. V mužích Pavel Litterbach také mezi nejlepších 8. Také blahopřejeme.

Kompletní výsledky zde.

http://ekc2017.hu/drawings/

Briza

Comments are closed.